Г-н Георгиев, вие сте непоправим оптимист, посветен изцяло на каузата

...
 Г-н Георгиев, вие сте непоправим оптимист, посветен изцяло на каузата
Коментари Харесай

Мечтая децата на България да имат по-хубави дни, да се радват на мир и спокойствие

 Г-н Георгиев, вие сте безвъзвратен оптимист, отдаден напълно на идеята по запазване на околната среда и правата на потребителите. Имате ли персонални упоритости за евродепутат от листата на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “?
Уверявам Ви, че да бъда евро народен представител не е моя детска места и нямам никаква упоритост в персонален проект.  Приех поканата за присъединяване в листата  за евро.изборите с изключителна отговорност в качеството си на ръководител на  „ Екогласност “.

Мисля, че не е належащо да увещавам който и да е било, че  ние  сме се потвърдили във времето като  предан, с цел да не кажа най-лоялен  коалиционен  партньор  на Българска социалистическа партия.  Партньор с идея и поредна политика във всички области на публичния живот. Разбира се,  с акцент върху опазването  на околната среда и качеството на живота на всички български жители.

Припомням, че партньорство ни с Българска социалистическа партия датира още от времето на Велико народно събрание, където един до друг подписвахме Новата конституция на РБългария. Припомням също по този начин, че ние сме и първия съдружен сътрудник на социалистите.

 На съвещанието на  Националния съвет на Българска социалистическа партия, когато се подреждаше  листа, един сегашен евродепутат съобщи, че приема препоръчаното за  9-то място в листата като  оскърбление.

Аз одобрих предлагането за последното 17-то място доста умерено,  тъй като моето място е тук, в България, с цел да мога да продължа  дело си по запазване природата и отбрана правата на потребителите

            Разбира се, от „ Екогласност ” ще  дадем своя принос за победа на идните избори с най-малко шест мандата.

Всички ние от обединението си даваме сметка, че ни чака сложна борба.  Лично аз ще дам всичко от себе си за победа даже с един глас, защото  имам спортна закалка и съм привикнал да се боря за успеха до последната секунда на продължението. Освен това съм изпитал на гърба си, че най-сладка е сложната победа.

Присъствахте като посетител на съвещанието на Националния съвет, когато се подреди цялата листа на коалиция „ Българска социалистическа партия за България. В някои медии се появи информация за инфарктни моменти и драми по време на гласуванията. Има ли нещо правилно в тези изказвания?



Да, имаше доста съществени диспути в продължение на девет часа  и е редно да е по този начин, когато се взимат  важни  решения, касаещи бъдещето на страната. Това е следващото доказателство, че форумите на Българска социалистическа партия протичат по-възможно най-демократичния метод. Така, че изказванието за драми е плод на фантазията на тези, които дават благо и драго да загубим избори.

От друга страна  не мога да си представя   продължителни диспути в ГЕРБ. Там в характерен болшевишки жанр водача предлага, а другите гласоподават без обструкции. И това не би трябвало да учуди никого, откакто се знае, че огромна част от членовете на тази партия са някогашни членове на Българска комунистическа партия. Явно в главите на някои от тях като Цецо апартаментчето, т.е. Цветан Цветанов и близкото му обграждане към момента кънтят залповете на „ Аврора “ по време на болшевишката гражданска война. При тези хора болшевизма е метод на държание и дейности.

Казвам това изцяло съществено, защото  в никакъв случай не съм бил откърмен с идеите  на комунизма, по този начин както да вземем за пример министър-председателя Бойко Борисов. Между прочее, в това няма нищо неприятно, тъй като всеки си избира пътя в живота, стига да не се прави на по-голям католик от папата. И в това време ненавиждам пещерните антикомунисти от рода на шестия в листата на „ ГЕРБ ”  Ал.Йорданов.

Аз съм закърмен с концепциите за обществена правдивост. И в случай че общественото значи ляво, то аз съм ляво мислещ човек като всеки представител на естествена екологична партия по света.



 

Битката  за първото място ще бъде яростна. Очаквате ли компроматни удари?



Компроматите са патент на оня с прякора „ Цецо апартаментчето “. Сигурно ще има и опити за подправяне на изборите. Нашата нагласа  е да проведем положителна акция с поети  задължения към всички български гласоподаватели, всички български жители, без значение от етнически, религиозни и партийни разлики.

            Кампания Евро положителна, кампания  обществено насочена, в това число запазване на околната среда и  правата на потребителите в сходство с европейските стандарти. Сигурен съм, че с такава акция ще спечелим изборите. Още повече, че листата ни е богата палитра от младост и безстрашие, както и житейски  и професионален опит. Листа, която ще трасира пътя освен към европейския парламент, само че и към идните изключителни парламентарни избори.

Как се отнасяте към преференциалния избор?



Преференциалния избор дава опция на гласоподавателя да даде желанията си за лице на което има доверие. По този метод се притеглят и повече гласоподаватели, които  гласоподават не толкоз за партия или коалиция, а за личностите в листата. В същото време, в случай че някой в листата не им подхожда, не е редно да  ги задраскат, тъй като бюлетината става невалидна.

Аз  мощно се надявам  гласоподаватели, които ме познават и подкрепят  моите старания в битката за запазване на природата, в борбата  против олигарсите, които ограбват естествените ни благосъстояния, както моите  напъните за отбрана правата на българските консуматори да гласоподават за коалиция „ Българска социалистическа партия за България “. Да гласоподават най-малкото  поради мен. Моят лозунг е „ За чиста природа и предпазени консуматори “.

В навечерието сме на изборите за Европейски депутати. Не е ли време новия Европейски парламент да промени целите на  Европейския съюз?



Крайно време е Европейския съюз да се трансформира в пример както за обществена правдивост, по този начин и за запазване на природата и правата на европейските консуматори на територията на целия съюз. Има още какво да се желае и е редно   Европейския съюз  да дава образец и  се утвърждава  като международен водач в битката с климатичните промени и  запазване на планетата Земя. В тази връзка нашата група  като съставка от ПЕС би трябвало да инициира  приемане на Пакт за  стабилно развиване при което,  стопанската система да  не влиза  в несъгласие с опазването на природата. Природа, в чийто център да се постави  индивида, а не животинските твари. От значително значение е да наложим равноправно присъединяване на нашата страна в общата енергийна политика на Европейски Съюз за развиване на нуклеарната енергетика в България посредством строителство на АЕЦ –Белене и обезпечаване на нови трасета за транспорт на природен газ в това число непосредствено и от Русия. В тази връзка е належащо незабавно транспониране на  всички Директиви на Европейски Съюз в Закона за енергетиката.Темата за запазване на околната среда  би трябвало да участва всекидневно в публичния разговор за колкото се може повече жители да бъдат осведомени за проблемите, свързани с смяна климата и привличането им към опазването на природата.

За страдание българските консуматори към момента не могат да се усещат като пълноправни членове на фамилията на европейските консуматори. В тази връзка би трябвало да поставим големи старания за финален завършек на двойните стандарти и второ качество на всевъзможни артикули, а освен хранителни артикули. Затова е належащо и незабавна смяна на цялото законодателство в сходство с европейските стандарти за гарантиране на качествени и здравословни храни на налични цени. Това значи, че би трябвало да се наложи нова селскостопанска политика и прекъсване на използването на токсични химикали при произвеждане на селскостопанска продукция. Трябва да обърнем и на енергийната и водна беднотия.

 

 

 



 



 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР